11 de juliol 2005

darrera hora de bojos

La principal novetat de la guàrdia d’avui ha estat l’arribada del nou forestal que substituïa a l’Àlex. Es diu Pau i és de Cerdanyola i aquesta és la seva primera campanya forestal. Per tant, tot un “novato”... Algú bomber més veterà ja li ha intentat fer-li alguna novatada, com fer-li anar a buscar “la clau per girar el Parc”, però en Pau és més llest del que ells es pensen. De fet, però, en Pau, ja va venir la passada guàrdia, però com que estàvem al foc de Cardona, no vam poder coincidir amb ell.
La pluja que ha caigut en les últimes hores ha ajudat a rebaixar, i molt, el risc d’incendi i per això, avui no hem fet cap sortida, excepte a última hora. Abans, però, a mitja tarda, ens han trucat de Control, per anar en ajuda al foc forestal que cremava al Baix Llobregat, entre Sant Boi i Viladecacans. Una dotació del Parc de Terrassa hi ha anat, amb els forestals Albert, Norbert i Pau, i jo i el Bernat, ens hem quedat al Parc.
El Bernat i jo, ens pensàvem que tindríem una tarda tranquileta i que plegaríem a l’hora, però no ha estat així. Passades les vuit, ja ens avisat d’un possible foc forestal a Castellbisbal. Algú li havia calat foc al bosc, però la ràpida intervenció d’uns conductors que passaven per allí i sobretot, la humitat que hi havia, per les pluges d’ahir, ha evitat que el foc s’escampés i només cremés una superfície d’uns 5 metres. Quan ho teníem tot enllestit, un altre avís, en la mateixa carretera, però uns quilòmetres més amunt. Aquesta vegada, el fill de puta, li ha fotut en tres punts diferents, però sort, que ens ha vingut els mitjans aeris, i amb un parell de descàrregues ho han apagat tot. El Jordi Moreno, el nostre caporal, se’n recordarà uns quants dies del pilot de l’helicòpter, perquè ha estat una de les dianes de les seves descàrregues.
I minuts després, un nou avís, aquesta vegada a la carretera de Rubí. Novament, per sort, tampoc ha estat res, uns matolls en un marge. En aquestes tres sortides, hem tingut l'ajut i la companyia dels bombers voluntaris de Matadepera, que han vingut a fer reforç en el nostre Parc.
Així, doncs, entre una cosa i l’altre, hem plegat a quarts d’onze. Però no em puc queixar, ja que els del foc forestal del Baix Llobregat, han plegat de matinada...