17 de juny 2005

Dia d'esport i competició

Després de la rutinària netega de mànegues, gairabé una vintena, hem començat, els tres forestals i els dos bombers més nous i joves, el Gerard i el Joan Ramon, una espècie d'Olimpiades. Allò que ha començat com "a veure qui salta més lluny amb els peus junts" (com una de les proves de les opos als bombers de Bcn), ha acabat amb una competició de diferents proves: salt, piràmide de dominades, sprint, força de braços i finalment en un campionat de Badminton. Cal dir que la meva participació ha estat més important que no pas triomfadora, ja que he quedat penúltim i últim en totes les proves. Tot i així, això em motiva de cara a futures "competicions".
La darrer prova, l'hem batejada com a "1er Campionat Internacional (s'admeten espanyols) de Badminton del Parc de Terrassa. L'estil de la competició era una lligueta i els quatre primers es classificaven per semi-finals. Un de nosaltres, com que èrem 5, no jugaria les semis. I qui ha estat? Doncs, servidor...Però he lluitat fins al final en totes les partides que he jugat. Que consti. I a més, s'ha vist que tinc un gran futur per davant, malgrat les derrotes. La final l'han jugat els "nois de Manresa" i l'ha guanyat el Gerard.
Cal dir però, que tot no han estat derrotes avui. En un parell de partides al parxís, jugades amb el Caurel i els "nois de Manresa", he guanyat un parell de gelats, quedant en la primera partida, segon i en la darrera, primer amb un clar avantatge i sense que m'haguessin matat cap fitxa.
I pel que fa a la nostra feina, ja que no tot és "divertimento", hem sortit a una foguera de Sant Joan i a una falsa columna de foc forestal per la pedrera de Viladecavalls.

15 de juny 2005

sortim a d'altres sortides i juguem a voleibol


Fins a les cinc del migdia, l'avorriment ha pogut amb tots nosaltres, fins que de cop i volta, tot s'ha liat. No hi ha hagut cap servei, cap ni un fins a les cinc. Per tal de matar l'aburriment, l'Oriol, el Jota i el Bernat, han sortit a repartir triptics informatius sobre la revetlla de Sant Joan, a les casetes que venen petards i ha estat sortir ells i començar el festival. Primer un obrer que s'ha fotut dalt de baix d'una obra, després un avís d'incendi d'una vivenda i després un accident de trànsit amb atrapats. I tot en cinc minuts!!
I avui, per fí, els forestals ens hem sentit valorats i hem acompanyat als bombers. En un primer moment semblava que l'obrer requeriria més atenció, per això s'ha avisat als GRAE, ja que havia caigut en el forat dels fonaments de l'edifici i no havia manera d'accedir. I en la següent sortida, el que semblava un foc de vivenda, s'ha transformat en una olla que cremava, però clar fins que no ho hem vist, han anat dos camions i la policia ha tallat el carrer, amb el conseqüent enrenou que això ha provocat. I després l'accident. El Bernat s'ha quedat en el pis i jo he acompanyat al Meji i el Jota a l'accident. El Norbert, s'ha quedat a l'emisora del Parc, perque no havia ningú més per fer-ho i amb aquest torn, ja tenim establert que quan surti tot el personal, un forestal es quedaria en el Parc, fent tasques d'emisorero. I avui li ha tocat al Norbert.
I l'accident, per sort, dels accidentats, ha estat més espectacular que res. Un cotze volcat, però cap ferit. I servidor, primer ha fet la instal·lació de socorrs, i després he netejat la calçada amb sepiolita i un cop d'escombra...
I quan tot ja ha passat, hem inagurat la temporada de voleibol. En un equip, els tres forestals, més el Joan Ramon, que avui s'havia canviat de torn i estava amb nosaltres. I en l'altre equip, el Marquez, el Jota, l'Amancio i l'Oriol. El primer set, l'hem guanyat nosaltres, el segon ell i el tercer i el definitiu...no l'hem pogut acabar, ja que ha sonat l'alarma i els bombers han marxat a un accident de trànsit...I com que ja era l'hora de plegat, doncs, no l'hem acabat. Queda pendent...

13 de juny 2005

Pluja i badminton


Per fí ha plogut! Això s'ha traduït en què el risc d'incendi ha baixat considerable. En la guàrdia d'avui no hem tingut cap caporal i el responsable de torn ha estat el Caurel. El matí ha estat mogudet pel que fa als bombers, en canvi els forestals no hem fet cap sortida, ja que no ens han deixat sortir amb els bombers, malgrat que hi ha una disposició de la Direcció General que així ho indica. A mi, i als meus companys, si podem escollir entre anar a sortides que no són focs forestals o no, evidentment sempre triarem sortir, però tampoc farem el gran drama si no ens deixen anar, total cobrarem el mateix si anem o no.
El problema però, que veiem que estem desaprofitats. Per exemple. Avui només hi havia 6 bombers en el Parc. 6 bombers per una ciutat de 200.000 habitants, i això sense comptar les rodàlies. A aquests 6 bombers es poden sumar 3 persones més, que som nosaltres, que hem estat tot el dia en el Parc mirant la TV i jugant al badminton mentre que els altres 6 bombers estaven currant en diferents sortides. I casualment mentre el Parc estava buit de personal, ha sortit un foc de matolls i nosaltres no hem pogut anar, ja que no teniem conductor...De qui és la culpa? Com és que uns simples forestals ens adonem de com es pot planificar el Servei de Bombers, i les persones que porten galons i tenen responsabilitats obvien una cosa com aquesta? És cert que som auxiliar forestals, però si algú planifiqués millor tot això, podríem donar un cop de mà als bombers i col·laborar en moltes tasques, enlloc d'estar al Parc tocant-nos allò que no sona...o no?
A part de tot això, més coses que podem destacar avui: ens ha vingut a visitar en Joan Rovira, cap de la REM-Nord, tot i que ha estat una visita curta, perque s'ha declarat un foc en una vivenda de Les Arenes. I ja que parlem d'aquesta vivenda, en Gerard ha tornat tot cofoï, perquè ha salvat un avi de les flames...
I pel que fa al badminton, la parella Marc-Gerard, ha jugat com mai, però ha perdut com sempre...contra la parella Bernat-Manfred...quina poca feina!!