17 de gener 2007

La UME i els Bombers de Catalunya

Els màxims responsables de la UME, la Unidad Militar de Emergencias, de l’exèrcit espanyol, s’han reunit amb la Directora General de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, el Cap de la Divisió Operativa i alguns responsables del Cos de Bombers de Catalunya.
La UME s’ha creat des del ministeri de defensa espanyol per a intervenir ràpidament en qualsevol lloc del territori “nacional” en casos de greu risc, catàstrofe, calamitat o altres necessitats públiques. És a dir, que ara els militars espanyols jugaran a ser bombers.
Segons s’informa des de la web de la DGPEISC, “el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, la directora General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, i comandaments de Bombers de la Generalitat de Catalunya s'han reunit durant aquest matí al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) amb representants de la Unidad Militar de Emergencias (UME) del Ministeri de Defensa. La reunió ha servit per continuar els contactes institucionals entre ambdós organismes i que significa la positiva col$laboració entre la Secretaria de Seguretat Pública de la Generalitat i la Unidad Militar de Emergències del Ministeri de Defensa. Aquesta col·laboració es va iniciar durant la campanya forestal del 2006, en què la Secretaria de Seguretat Pública va oferir a la UME la possibilitat de participar com a observadors en les actuacions del Centre d'Emergències de Catalunya i dels parcs de bombers de Sabadell i Cerdanyola del Vallès.”
Una vegada més, doncs, des de la Generalitat de Catalunya s’ofereix vassallatge i submissió a les forces d’ocupació espanyoles...
L’exèrcit espanyol, no oblidem-ho és el responsable de la guerra de 1936 i dels 40 anys de dictadura. Van ser els militars espanyols els que es van alçar en armes contra el govern democràtic i legítim de la República. Ells son els que van decretar lleis contra la llengua i la cultura catalana. Ells son els que van signar les penes de mort i van prémer el gallet per matar milers de catalans. I mai han demanat perdó.
L’exèrcit espanyol, no oblidem-ho és el responsable de trencar milers de famílies catalanes, assassinant els pares, humiliant a les mares i empresonant o deportant als fills obligant-los a fer el servei militar lluny de casa i per una pàtria que no és la seva.
L’actual responsable de la UME, és el tinent general Fulgencio Coll Bucher, nascut a Palma de Mallorca i que havia estat el màxim comandament de la División Brunete i també de la Brigada Multinacional española 'Plus Ultra II' destinada a l’Iraq.
En la lluita contra els incendis forestals o qualsevol altra catàstrofe, tothom és benvingut. Però si ho volen fer els militars espanyols, que deixin a les casernes les armes i els canons i que si venen a casa nostra, que ho facin com a cascs blaus, en qualitat de força internacional i no com a exèrcit ocupant.
Una cosa m’ha cridat l’atenció: abans de venir a la reunió, els militars han passat per la bugaderia, ja que no es veien en els seus uniformes restes de les taques de sang de l’assassinat del President Lluís Companys i la de milers de patriotes catalans assassinats al Camp de la Bota i a tants d’altres llocs. No oblidem-ho mai!