05 d’agost 2007

De pràctica a foc real a Sant Quirze

Per fi una miqueta d’acció. Feia dies que les guàrdies s’havien convertit en una cosa força rutinària. Hem anat fent diverses pràctiques, però aquestes tampoc tenen molta cosa per explicar: sortir del parc, donar una volta per la regió, trobar un punt idoni, muntar el Punt de Trànsit i el CCA, estar una estona i tornar cap a casa, tot passant per algun bar de torn per fer un geladet.
Avui la cosa pintava igual, però...
A tres quarts de cinc, marxava tot el comboi direcció a Torrebonica, a Terrassa, per fer una pràctica. No havíem entrat a l’autopista, que el guaita de la zona, cantava una columna de fum i ràpidament foc forestal a la zona de Can Barata, entre Rubi, Sant Cugat i Sant Quirze.
Era escoltar la comunicació, girar el cap tot buscant la zona i si, veure una espectacular columna de fum que s’enfilava cap al cel. Així doncs, engeguem sirenes i pirulos i cap al foc falta gent!
Hem trigat uns 20 minutets fins instal·lar el Punt de Trànsit, ja que la carretera per on volíem passar estava tallada. Quan hem arribat, hem vist la causa de l’incendi i el motiu de la tallada: un camió de palla que havia perdut la càrrega, aquesta s’havia incendiat i havia enganxat al bosc. La causa? Ja ho diran els Mossos, però tot plegat, una miqueta sospitós...Quan per fi, han netejat la carretera de palla cremada, hem pogut passar i el Punt de Trànsit s’ha instal·lat al restaurant de Can Barata i el CCA, i tot i que no feia falta, també ho hem emplaçat tot, per si de cas. En total vint-i-sis mitjans dels Bombers, els quals, cinc mitjans aeris, que, a la que la cosa ja ha estat controlada, els han fet tornar ja que estava començat un foc forestal a Artesa de Segre. Per la mateixa raó, com que nosaltres tampoc fèiem gran cosa, ja que amb el Punt de Trànsit ja n’hi havia prou, el Cap de Regió, ens ha fet tornar a Cerdanyola, per si calia anar fins la terra ferma.
Així doncs, hem recollit els trastos i hem marxat cap a caseta, deixant els nostres companys del Punt de Trànsit, allà...No crec que triguin gaire, ja que el foc ja estava pràcticament extingit, i només s’havia cremat 2’7 hectàrees, i el mateix cap del foc, havia mort en uns camps de rostolls...
Potser la guàrdia d’avui no ha estat una cosa extraordinària, però per a nosaltres, ja ens ha servit una mica, per cremar adrenalina, trencar la rutina i explicar alguna anècdota als amics i amigues tot sopant aquesta nit...