04 de juliol 2007

USLO: EL RETORN...i cap a foc!

He tornat a la casa del Pare...amb aquestes paraules, dues persones de la USLO m’han rebut amb els braços oberts! Novament hem retrobaré amb l’Anfrons, l’Edu, el Guillamón, l’Ilde, el Nin, el Pujades, l’Ismael, l’Esteve...
I també estaré compartint l’estiu amb els nous forestals: el Ferran, el David i el Roger i com a conductor, el Sergi i la Ester.
Novament doncs, el Punt de Transit i el CCA. I com l’estiu passat, ens vindrà un caporal i també dos bomberets en pràctiques.
I avui, com ha anat? Doncs el matí i la tarda, tranquil·leta...explicant a tothom batalletes de l’estiu passat i repassant com funciona tot i gairebé a l’hora de plegar, ens han enviat a Cardona.
En principi semblava que màrxavem cap a Mont-Roig del Camp, ja que allà havia començat al migdia un foc forestal que ha obligat a desallotjar a tres mil persones, però finalment ens han fet anar a Cardona.
Així doncs, cap al Bagès falta gent! L’anècdota de la sortida, és que els dos conductors, tant el Sergi com l’Ester, era el seu primer dia laboral amb els Bombers i fer en el seu primer dia, una sortida en comboi amb les sirenes els ha resultat una mica...com ho podríem dir...xocant i estressant, però molt interessant.
Ja enfilant l’autopista veiem la columna de fum i fins i tot, quan hem arribat, hem hagut de passar per la carretera amb foc a banda i banda.
El CCA l’hem instal·lat en el mateix Parc de Bombers de Cardona i el Punt de Trànsit, s’ha quedat uns quilomètres més avall.
Quan hem arribat la situació era de 45 dotacions terrestres treballant i 13 mitjans aeris, entre els quals hi ha 2 hidroavions, arribats de Pollença, a les Illes Balears, i Saragossa, tot i que ja s’estaven retirant per la manca de llum solar. El foc ja havia afectat el Serrat del Pont i la Ubaga de Malagarriga i havien cremat 200 hectàrees de vegetació i també s’havia tallat la C-55 en els 2 sentits de la marxa entre els quilòmetres 56 i 58.
E
n el CCA he tingut com a company l’Edu, un operador de la Centre, que gràcies a ell, tot ha funcionat de meravella. A més, com a Cap de Guàrdia hi havia el Joan Ramon Beltran, que també fa anys que ens coneixem quan havíem estat a la Comissió del 125è aniversari dels Bombers de Terrassa i ens trobem cada vegada que l’Associació de Bombers de Terrassa fa alguna coseta...
La nit doncs, ha anat passant amb una miqueta de son i de fred, però sobretot de gana, ja que l’avituallament per sopar ha arribat a quarts de dues de la matinada...no faré cap comentari per no nombrar a la mare de ningú...
Després de coordinar una miqueta els relleus, a les vuit del matí, han arribat l’Ilde, el Pujades i el Nin per buscar-nos i hem començat a recollir els trastos.
De baixada ens hem aturat a esmorzar un bon esmorzar, deixant darrera nostra l’incendi pràcticament mort, treballant a la zona, 8 dotacions terrestres i un mitjà aeri, que remullaven la superfície cremada i revisaven tot l'interior per controlar que no hi hagi cap revifalla. Segons el Cos d'Agents Rurals, s'han cremat 254 hectàrees, de vegetació forestal i agrícola.

02 de juliol 2007

Punt...i seguit

Finalment marxo a Cerdanyola. Torno a la USLO. Semblava que abans d'ahir havia de ser la darrera guàrdia, però començo el nou contracte fins l'octubre el 4 de juliol, per tant, avui m'he acomiadat de tothom.
Per començar ja he entrat al migdia, ja que he estat tot el matí per Cerdanyola amb la conya marinera de la burocràcia. Sembla mentida que després de tants anys de treballar per aquesta casa, encara em demanin la fotocopia del DNI i de la Seguretat Social, jo flipo!!
Així doncs, al migdia he arribat i han començat a passar les hores i hores sense fer res...fins l'hora de plegar. Durant la guàrdia he continuat donant voltes a l'assumpte de deixar de fer de forestal i tornar a la USLO, però bé, el contracte ja l'he signat i ja no hi ha marxa enrera...
A quarts de vuit, he començat a recollir les meves coses, m'he dutxat i després d'acomiadar-me de tothom, he marxat amb una sensació agredolça...com el darrer dia d'escola...