20 de novembre 2008

calendari de bombers

Ara està de moda això dels calendaris de gent mig despullada i amb poses del tot eròtica. Bé, dir que està de moda de moda, potser no és cert, perquè en les parets dels mecànics de cotxes fa anys que pengen noies rosses i tetudes.
Però en el col·lectiu de bombers, almenys a casa nostra, si que sembla que estigui de moda, fer calendaris on es veuen bombers musculosos aixecant mànegues o jugant amb la destral, tot ensenyant el màxim possible del seu cos.
Sincerament a mi no m’agraden. Els trobo de mal gust, narcisistes i molt, molt sexistes. De la mateixa manera que calendaris similars, però només de dones despullades aixequen critiques per que potencien l’explotació de les dones, per mi això és el mateix.
El que més greu em sap és que aquest calendari es fa per recollir diners. El fet de vendre’s el teu cos, ja sigui carnalment o amb imatges no és prostituir-se?
Crec que els bombers haurien de donar una altra imatge, que no només, la d’uns paios despullats, suats, mullats i no sé que més. Podrien ser més originals i editar un calendari com els dels Bombers de Barcelona l'any 2008, amb fotos simpàtiques amb gent famosa.
A més, trobo del tot inapropiat que facin servir material del Cos de Bombers de la Generalitat pagat amb fons públic, per fotografiar-se amb ell despullats.
Què passaria si les dones del Cos de Bombers posessin en un calendari mig despullades. Més d’un bomber les titllaria de putes. I crec que no m’estic passant amb aquesta afirmació, que en aquest cos ens coneixem com pensem tots...
Em sap molt greu, però no compraré cap calendari així.