07 de setembre 2007

vacancetes

Les hores extres acumulades m'obliguen pendre una setmana de vacances...Així doncs, marxo a Lisboa amb la Laia durant uns dies...
Fins aviat!

05 de setembre 2007

Recera a Vilassar de Mar

Avui quan he arribat m’he trobat la cotxera buida. El CCA estava a Vilassar de Mar en una recerca, i el vehicle de Punt de Trànsit a Castelló, donant recolzament a l’incendi que està afectant aquelles contrades. Un total de 52 bombers amb 14 dotacions terrestres van marxar ahir i s’estaran tot el dia d’avui L'incendi de la comarca de l’Alcalaten va començar dimarts passat pels volts de les 12.00 hores al municipi de les Useres, i ja ha afectat més de 1.500 hectàrees de massa forestal dels municipis de Llucena, Atzeneta, l'Alcora, Costur, Figueroles i les Useres. A mi m’agradaria molt haver pogut anar per ajudar als nostres compatriotes del sud, però clar, no es pot anar a missa i repicar campanes. Tot i així, hauré d’estar més al tanto per si surt un altre comboi i pujar-hi!

Al migdia després d’insistir una mica, hem anat a la recerca de Vilassar. Tot i que sembla casualitat, un dels simptomes de que s'acaba l'estiu és la disminució dels focs forestals i l'increment de les recerques, sobretot a començament de tardor, quan comencen a sortir els bolets. Casualitats o no, les nostres darreres sortides han estat per anar a fer recerques i no precisament a boletaires.

En la d'avui, s’estava buscant un home de 72 anys, afectat de parquinson, que haviat marxat de casa ahir al matí i ja no havia tornat i els seus familiars han denunciat la desaparició. Hem marxat amb un vehicle lleuger, l’Ester, el Roger i els dos bombers de pràctiques d’avui, el Pol i l’Ivan. Allà al CCA ja hi era el Mariano, que des de bon matí ho estava coordinant tot amb el cap de Parc de Pineda. El CCA, tal com manen els cànons, estava ben emplaçat, al costat del camp de futbol del Vilassar.

Ja a Vilassar el primer que hem fet ha estat coordinar l’avituallament per a tothom, i després de dinar, hem tornat a preparar i organitzar els equips de recerca, que a mida que passaven les hores, s’anaven incorporant més bombers i efectius policials. Al CCA m'he quedat jo amb el Mariano i la resta, també s'han incorporat a la recerca. Pel matí també hi havia un equips de gossos, però al ser una zona plena de rieres, rierols i horts, les diverses olors confonien els animals i se’ls ha hagut de fer tornar a casa.

Però malgrat tot el personal que buscava i l’helicòpter d’aquest matí, a les vuit de la tarda, després de pentinar tot el que no era nucli urbà, les rieres, els camps i les zones muntanyoses del voltant, hem donat per finalitzada la recerca amb disgust ja que no hem trobat cap pista.

I després, quan hem plegat, sopar de comiat de l’Ester. La noia ens deixa abans d’hora ja que ha entrat a l’opos de Mosso i ara serà tota una agent de l’autoritat. Caràcter no li falta a la morena!! Hem anat a sopar a Badalona, a un lloc on només feien pollastres i una sangria que pujava com l’escuma i després al Get Back de Barcelona (tot i que el resum de la festa ens el guardarem pels foresals...).


Ps: L’home va ser trobat l’endemà, amb vida, per un pagès. Aquest havia caigut des d'una alçada d'un metre quan estava agafant figues. L'home presentava símptomes d'hipotèrmia i va ser traslladat a l'Hospital de Mataró. Sort!