04 de gener 2006

CECAT

Des del 2 de gener de 2006, estic treballant com a operador en el CECAT, contractat també com a auxiliar forestal.
Què és el CECAT?
Centre de Control de Coordinació Operativa de Catalunya

*Notificar als ajuntaments afectats i als equips operatius l'activació i desactivació dels plans d'emergència especials i del Pla d'emergència territorial de Catalunya (PROCICAT).
*Notificar les emergències que han estat declarades d'interès de Catalunya, segons el que indica la Llei de protecció civil de Catalunya.
*Facilitar, si escau, la informació al públic, a través dels mitjans de comunicació social o qualsevol altre que s'estimi oportú, segons les circumstàncies de risc i evolució de la situació d'emergència.
*Establir, en situacions de greu risc i emergència declarada, les respostes adequades d'acord amb protocols d'actuació, plans d'emergència i inventaris de mitjans i recursos mobilitzables sota la direcció de l'autoritat competent o del director del Pla.
*Canalitzar l'ordre de l'autoritat de protecció civil de la Generalitat de Catalunya de prestació de serveis personals i la requisició, intervenció o ocupació temporal i transitòria dels béns necessaris per afrontar la situació d'emergència.
*Comunicar al conseller l'activació i la desactivació dels plans d'emergència d'àmbit local decretada per l'autoritat municipal.
*Disposar de la informació necessària sobre els recursos disponibles en la totalitat de Catalunya i sobre les intervencions o actuacions en curs dels serveis d'emergències i seguretat civil.
*Coordinar la totalitat dels serveis d'emergències i seguretat civil i donar suport estratègic a les brigades i a aquells serveis especialitzats que ho requereixen, a petició dels corresponents serveis de guàrdia de brigada o bé d'acord amb el que estableixin els corresponents procediments d'actuació.
*Coordinar i donar suport a la investigació dels sinistres o emergències.Coordinar les actuacions entre els serveis d'emergències i seguretat i els serveis aliens, d'acord amb les instruccions i protocols establerts.
*Mobilitzar els mitjans del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya i del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya no adscrits a la pròpia brigada, d'acord amb protocols prèviament establerts o instruccions directes del màxim comandament del cos de bombers.
*Mobilitzar i canalitzar els mitjans i recursos aliens al cos de bombers de la Generalitat de Catalunya i al cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya sol·licitats pel màxim comandament d'aquest cos, o màxim comandament present en el lloc del sinistre, d'acord amb els protocols establerts.