05 de juliol 2008

Qui la fa, que la pagui!

El passat diumenge arran de la victòria de la selecció espanyola, la xusma espanyolista va sortir al carrer per celebrar-la. Els bombers de la Generalitat van fer més de 90 sortides, per apagar focs a contenidors d'escombraries i els Bombers de Barcelona més d'una vuitantena. A Barcelona, a més, van haver-hi destrosses en un autobús i constants agressions als automobilistes que no celebraven la victòria d'Espanya. En alguns llocs a més dels incendis dels contenidors, es van causar desperfectes i destrosses del mobiliari urbà, així com es van cremar banderes catalanes. A Reus, Tarragona, Figueres i Terrassa, per exemple, també van haver-hi incidents importants. A Terrassa el resultat de la celebració vandàlica va ser d'un mínim de quinze contenidors cremats, un parell de vehicles amb desperfectes i la destrossa de tot el mobiliari de la Plaça de l’Aigua. A més, en algunes ciutats, la xusma espanyolista es va encarar i va insultar els bombers.
A Barcelona, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona ha denunciat que l’Ajuntament no ha estat transparent en relació als incidents que hi hagué en la celebració de la victòria d’Espanya a l’Eurocopa. L’entitat considera que el consistori ha volgut amagar els aldarulls causats per grups d’ultradreta que aprofitaren el triomf futbolístic per fer una exhibició de força sota la mirada passiva de la Guàrdia Urbana i els mossos d'esquadra. Durant dues hores a Barcelona la policia no va fer res per a controlar els incidents, en els quals hi havia involucrats força militants d'extrema dreta amb banderes espanyoles, franquistes i nazis. Alguns van saquejar dos camions de bombers, després de tallar el carrer. Finalment la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra va intervenir fent unes càrregues contundents.
Pel fet de no sentir-nos partícips d’aquesta celebració al no compartir els valors d'espanyolisme, xenofòbia, intolerància, incivisme, mala educació i menyspreu, no volem pagar els desperfectes d’aquests brètols. La societat catalana es basa en el respecte i el seny. Al no sentir-nos respectats ens neguem a assumir les despeses d’aquestes destrosses i demanem a l'administració que pertoca que en la partida d’imposts de l’any que ve, no ens inclogui la quantitat proporcional que hauríem de pagar. També demanem a les forces de seguretat que identifiquin als autors dels desperfectes i que siguin ells els únics que paguin el seu incivisme. Hi ha prou imatges fotogràfiques i televises per poder identificar aquests vàndals. I finalment demanem a totes les autoritats catalanes que condemnin aquests fets.