11 de juny 2005

Foc a Vacarisses

El que semblava una jornada tranquileta, sobretot perquè el dia estava ennuvolat, s'ha transformat a mitja tarda en un patiment. Durant el migdia, però, hem tingut un parell de sortides a tonterietes (petits focs de matolls).
Cap allà quarts de cinc, s'ha declarat un foc forestal a Vacarisses, prop del polígon industrial Can Torrella, a la zona on ja comença la urbanització.
Només sortir del Parc hem divisat una columna important, i el Paco, que avui feia les funcions de responsable de torn i responsable de sortida, per ser el bomber més veterà, ha comunicat a Control que calia més vehicles i sobretot mitjans aeris. El vehicle de Viladecavalls ha arribat abans que nosaltres i també ha demanat més vehicles ja que les flames s'aproximaven a les cases.

Quan nosaltres hem arribat, el panorama es veia força complicat: grans flamarades prop de les cases, desenes de veïns i veïnes corrent amunt avall, molts histèrics, alguns amb branques intentant apagar el foc, els altres indicant el camí més ràpid possible per arribar a les flames, cotxes d'ADF també amunt i avall. Malgrat el caos inicial i el maleït fum que ens anulava qualsevol visibilitat, hem actuat ràpid, coordinats i amb eficàcia i hem pogut salvar una casa que ja era a tocar de les flames.
La zona que ha cremat era relativament petita, però el perill estava que és una zona plena de cases i el foc ha avançat ràpid per la sequedat del bosc i el vent que bufava. L'actuació dels mitjans aeris també ha evitat la seva propagació, i una vegada més, un AVA ens ha posat perduts d'escuma...
En un parell d'hores ja ho teniem tot enllestit i en una més, tot remullat. La sensació a l'acabar és d'haver fet una bona feina, i com diem sempre, la feina ben feta, no fa estorb. A més de la felicitació del Paco, per la nostra coordinació, hem rebut la felicitació dels veïnat, no com l'altre dia...que n'aprengui l'impresentable!
Cap allà les nou hem arribat al Parc.