24 de novembre 2010

Resposta de Ciutadans c's

BOMBERS I ELECCIONS:
Pregunta:
M'agradaria saber quins aspectes del seu programa tenen a veure amb els bombers, si tenen previst convocar més places de bombers, si suprimiran o ampliaran els bombers voluntaris, si augmentaran o disminuiran la partida pressupostària destinada a la Direcció General d'Emèrgències i Extinció d'Incendis i Salvament, i finalment, si mantindran independentment la Direcció General de Protecció Civil o l'unificaran amb Bombers i Emergències com estava en el passat. Totes aquestes qüestions m'interessen alhora de decidir realment el meu vot. Moltes gràcies!

Resposta:
En relació amb els temes que esmentes, en el nostre programa recollim les següents propostes:
- Dotarem al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i al sistema 112 de més professionals per afrontar les respostes a les emergències amb més eficàcia i promptitud.
- Dotarem al Cos de Bombers de més recursos humans i mitjans suficients perquè compleixin les seves funcions amb més seguretat i eficàcia.
- Impulsarem la coordinació dels diferents cossos de bombers de Catalunya entre si i amb la resta de cossos de bombers de les altres comunitats autònomes.
- Establirem el principi de jerarquia i comandament únic en les actuacions dels cossos de bombers de la Generalitat.
- Impulsarem un pla integral de gestió forestal que tingui com a objectiu aconseguir un manteniment dels boscos que minimitzi els riscos d'incendi i, en cas de produir-se, faciliti l'extinció i dificulti la propagació.
- Crearem un protocol de coordinació entre voluntaris forestals (ADF) i Protecció Civil.
- Vetllarem perquè la repoblació de boscos i muntanyes cremats es realitzi amb espècies autòctones. Impulsarem l'organització, formació i planificació de quadrilles que desenvolupin tasques de neteja i retirada de matèria orgànica durant l'any de boscos i muntanyes, amb vista a prevenir incendis i obtenir recursos energètics (biomassa).
- Unificarem criteris i millorarem la coordinació entre el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Agència Estatal de Meteorologia per evitar incoherències en pronòstics en situacions de risc.
-També unificarem criteris i estratègies dels diferents plans de protecció civil a nivell local, autonòmic i nacional per a una millor coordinació
Antonio Espinosa