24 de novembre 2010

Resposta de CiU

BOMBERS I ELECCIONS:
Pregunta:
M'agradaria saber quins aspectes del seu programa tenen a veure amb els bombers, si tenen previst convocar més places de bombers, si suprimiran o ampliaran els bombers voluntaris, si augmentaran o disminuiran la partida pressupostària destinada a la Direcció General d'Emèrgències i Extinció d'Incendis i Salvament, i finalment, si mantindran independentment la Direcció General de Protecció Civil o l'unificaran amb Bombers i Emergències com estava en el passat. Totes aquestes qüestions m'interessen alhora de decidir realment el meu vot. Moltes gràcies!

Resposta:
Benvolgut,

Gràcies per escriure'ns. Aquests són els compromisos que portem en el nostre programa electoral referent a les qüestions que ens planteja:

- Reforçarem les unitats dels Bombers de la Generalitat, amb equipaments i formació especialitzada, com a eix bàsic que són del sistema d’emergències integral de Catalunya.
- Implementarem les mesures acordades en la comissió d’investigació parlamentària del foc d’Horta de Sant Joan per millorar les condicions de treball i de seguretat dels bombers en l’extinció d’incendis forestals.
- Posarem els bombers voluntaris necessaris en cada parc de bombers de Catalunya i vetllarem perquè s’hi integrin, se’ls reconegui i se’ls respecti.
- Crearem un programa de millora permanent dels equipaments i la formació per als bombers voluntaris i millorarem les ajudes a les associacions de defensa forestal (ADF) per a la protecció i defensa del medi forestal.
- Revisarem la política de la segona activitat de Mossos d’Esquadra i de bombers per evitar les vulneracions de drets fonamentals que s’han produït.
- Convertirem l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en un veritable referent europeu de formació i coneixement de la seguretat, amb la potenciació de l’Escola de Policia de Catalunya i de l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya.
- Implementarem un Sistema de Gestió Integral de l’Emergència, per garantir l’acció efectiva i coordinada de tots els cossos de seguretat, emergències, sanitat i protecció civil en situacions d’emergències generals que es puguin presentar al territori de Catalunya.
- Modificarem la implementació del servei del 112 com a únic número d’emergències a tot el territori català per corregir les mancances i les situacions de precarietat que es produeixen actualment.

Pel que fa al tema de les places de bombers, si tenim l’oportunitat d’encapçalar el proper Govern de la Generalitat, i d’acord amb les necessitats que hi hagi al cos, anirem convocant noves places de bombers. El que no podem concretar en aquests moments és quantes places i quan, ja que no disposem de la informació tècnica suficient per determinar-ho.
Restem a la seva disposició per al que consideri oportú.
Cordialment,
Jordi Moreso
Convergència i Unió