29 d’agost 2007

Recerca a Rubí

Avui, com l’altre dia, la cosa també semblava tranquil·la, però quan menys t’ho esperes, el CCA ja està emplaçat!
No havíem acabat de comentar la passada guàrdia i l’espectacular incendi d’Ullastrell, que ens informen que potser tenim que anar a una recerca a Rubí.
Per si de cas, avui anem a dinar més aviat de l’hora habitual. Durant el menjar, i malgrat el fet d’estar al tanto per si hem de marxar a corre-cuita, els meus companys, com a bons novells, tornen a patir la “novatada” que estic practicant aquests dies: no seguis sense mirar el cul de la cadira, no fos cas que et mullis el teu cul! Jajajaja!
Acabats de dinar, i com l’altre dia, el CCA marxa cap a Rubí, a buscar a un pobre home que ha desaparegut. Amb nosaltres, aquesta vegada sí, el sots-inspector de guàrdia al CECAT, que avui tornar a ser el Jose Luís. L'home que cerquem es diu Javier Albaran Lopez, de 47 anys, 1’80 metres, complexió grossa, cabell negre i la darrera vegada que l’havien vist portava un pantalon blau. .
Ens emplacem a Ca n’Oriol, prop del Camp de Golf de Sant Joan, ja sembla ser que és per aquesta zona on acostuma a caminar. Allà demanem informació als bombers que estan de recerca des del matí, un parell de companys de Matadepera i també els Voluntaris de Castellar de la Unitat Canina. Revisem camins possibles i demanem l’helicòpter, ja que tots els camins son amplis i la vegetació és poc espessa, així que potser, des de dalt, es podria trobar abans...També coordinem diverses unitats dels Mossos d’Esquadra que s’han afegit a la recerca, entre ells, la unitat canina dels Mossos.
Com que la zona a buscar, en principi es petita i per tenir més efectius, els bombers en pràctiques que ens acompanyen avui, l’Adrià i el Jordi, els fem anar també a buscar amb un vehicle. Així doncs, en total, tres efectius dels bombers, quatre contant l’helicòpter i més quatre patrulles dels mossos.
A mitja tarda i com que el resultat de la recerca és del tot negativa, decidim que si a les vuit no hem trobar res, que donarem la recerca per finalitzada. El motiu és ben clar: no hi ha cap indici que l’home ha passat per allà, només sabem que de tant en tant, camina per aquesta zona. A més, sembla ser que els familiars tampoc han denunciat la desaparició, només ho ha fet la seva assistenta.
Vuit del vespre i cap resultat. Tal com havíem dit, fem tornar a totes les unitats al Comandament Avançant, fem una reunió per comprovar els llocs recercats i que ningú s’ha deixat cap camí i recollim els trastos i cap a casa. Sap greu marxa en una situació així, però vistos els resultats, aquest tema, ja és un tema més policial que no pas nostre...