29 de juny 2005

Per a que serveix la granota?

La primera notícia d’avui, quan hem arribat, és que el Norbert no venia a treballar perquè es trobava malament. Es veu que el mal d’orella de l’altre dia, s’ha convertit en una otitis. La segona que la granota, és a partir d’avui, una peça indispensable i obligatòria en totes, totes, les sortides que fem els forestals. La veritat, que cap de les notícies ens han fet cap gràcia. La primera, perquè sap greu que un company estigui malalt i la segona, perquè la granota fa més nosa que servei. Redueix la mobilitat i no deixar transpirar, i per tant, passes molta calor amb ella. I la tercera notícia, que hi ha restricció d’aigua, i per tant, hem d’utilitzar-la per l’imprescindible. Això, vol dir, entre altres coses, que si les mànegues no estan molt brutes, no cal tirar aigua, que els vehicles del servei, s’han de rentar amb el mínim cabal i que queda absolutament prohibit rentar els cotxes particulars.
Passades les dotze, ens han avisat d’un foc a Can Tries, a la zona de la carretera vella, entre Terrassa i Viladecavalls. Hem anat tres forestals, Àlex, Bernat i jo, tots guarnits amb la granota, i a mi, quan encara no havíem arribat al foc, la cremallera ja se m’havia trencat, i la granota m’ha quedat encara més inservible. Sort que soc un noi previsor, i portava en el camió, una muda i m’he pogut canviar...Aquest fet, ens ha acabat d’insubordinar i hem decidit negar-nos a portar les granotes, ja que teníem noticies que a d'altres forestals els hi havia passat el mateix.
Per això i després de parlar amb més forestals que estaven en aquest foc, hem decidit fer una carta per adreçar a la Direcció General i a tots els forestals, comentant que les granotes no són el vestit més adient per realitzar la nostra feina. O almenys, la granota que tenim actualment. Com que volem que la carta quedi seriosa i interessant, hem decidit encara no enviar-la, ja que ens falta afegir alguna referència sobre la llei d’EPIS (Equips de protecció individual). Quan la carta estigui enllestida, la penjaré al bloc.
A última hora, hem anat a Can Jofresa, perquè s’havia declarat un foc de matolls, prop del poliesportiu. Quan hem arribat, el foc havia enganxat uns remolcs i un palets de fusta i feina hem tingut per apagar-lo. Els maleïts palets tenien piles i piles de fusta i hem hagut de tirar aigua i aigua per què quedessin del tot remullats, xops i apagats. Una hora i mitja d'hora extra i al finalitzar la feina, hem anat a comprar unes orxates, que ens ha convidat el Pere, ja que avui és el seu Sant...Gràcies i felicitats!