25 de novembre 2010

Resposta del PSC

BOMBERS I ELECCIONS:
Pregunta:
M'agradaria saber quins aspectes del seu programa tenen a veure amb els bombers, si tenen previst convocar més places de bombers, si suprimiran o ampliaran els bombers voluntaris, si augmentaran o disminuiran la partida pressupostària destinada a la Direcció General d'Emèrgències i Extinció d'Incendis i Salvament, i finalment, si mantindran independentment la Direcció General de Protecció Civil o l'unificaran amb Bombers i Emergències com estava en el passat. Totes aquestes qüestions m'interessen alhora de decidir realment el meu vot. Moltes gràcies!

Resposta:
Benvolgut,

Atès que sembla ben informat del detall de les actuacions del Govern en materia d’Emergències, crec que no cal que li digui que el cos de Bombers ha tingut una importància més que notable pels governs de progres, doncs ha estat objecte d’una ampliació de personal i d’una millora substancial del seu equipament.

Tot plegat, però sobretot la professionalitat dels propis bombers, ha produït una millora de les estratègies en l’enfrontament cap als incidents més complexes, com ara el foc forestal, l’èxit de la qual es reflexa en que el nombre mig d’hectàrees per incendi declarat ha anat disminuïnt.

Evidentment, els fets luctuosos d’Horta de Sant Joan són una página molt trista dels darrers anys, i no es pot oblidar. Però aquests fets tràgics no poden amagar que gairebé sempre el Cos de Bombers ha aconseguit apagar els focs més ràpidament i sense víctimes.

De cara als propers anys el que el nostre programa expressa és la voluntat de mantenir els nivells d’inversió en equipament i formació per tal de seguir millorant les possibilitats del Cos de Bombers de lluitar contra els incidents que generen emergències.

No plantegem una disminució de plantilles ni tampoc reduir els bombers voluntaris, que fan una funció importantíssima.

Pel que fa a l’estructura organitzativa de la Seguretat el programa no vol condicionar allò que el futur Govern consideri, atès que es poden donar directrius generals pel que fa a la racionalització de l’estructura en cada departament.

Sí que és veritat que en materia de Protecció Civil el nou Estatut ens ha incrementat les competències i per tant no està fora de lloc tenir un alt càrrec dedicat al cent per cent a aquesta materia, encara que es pot també unificar amb Emergències. Tots dos són espais de molta interlocució amb les institucions del territori i amb uns equips fortament tecnificats a la base.

Espero que aquesta resposta li hagi estat suficient, i si està dubtant en el seu vot, afegeixo que consideri votar el PSC precisament perquè hem demostrat tenir especial vocació per millorar les polítiques publiques d’aquest país i confiar en cossos professionals de la Generalitat i en el conjunt dels funcionaris.

Cordialment
Pep Martí
Coordinador del Programa Electoral PSC